SPLETNI NASTOP – celovit in učinkovit. KAKO ga zagotoviti?

SPLETNI NASTOP – celovit in učinkovit. KAKO ga zagotoviti?

Ali pogosto razmišljate o spletnem nastopu vašega podjetja / organizacije?

Se zavedate, da vas potrošniki vse bolj obravnavamo kot“digitalno organizacijo”. Vse bolj poredko obiskujemo vaše pisarne, poslovalnice, proizvodnje… in vse bolj pogosto vas “vidimo” samo še preko interneta! Tudi ko pridemo v trgovino, vse bolj pogosto že vemo po kaj smo prišli, saj smo se odločili preko interneta.

Vse večji vpliv na javno podobo vašega podjetja/organizacije/blagovnih znamk ima vaš spletni nastop!

 

Ali je vaš spletni nastop celovit in učinkovit?

Preverite kakovost vašega spletnega nastopa preko sledečih uveljavljenih zakonitosti.

(Od 10 možnih točk, je skoraj nujno, da jih dosežete vsaj 6!)

1. Spletni nastop naj bo najden

Škoda vseh naporov, investicij… če vas tisti, ki jih nagovarjate, ne bodo našli. Ustvarjajte kakvostne vsebine, povezujte se (zmerno), plačujte oglase na iskalnikih in različnih ustreznih portalih, vodite kakovosten dialog preko družbenih omrežij in vendar ne pozabite druge (ne-digitalne) kanale…

2. Spletni nastop naj ima vsebinsko logiko

Vsebine, vsebine, vsebine! Samo kakovostne vsebine vas bodo vodile do vaših ciljnih skupin in vam dvigovale ugled ter posledično (morda) izboljševale prodajno-komunikacijske rezultate (če boste seveda poskrbeli za ostale vidike).

3. Spletni nastop naj bo dialoški in odziven

Narava javnega dialoga se je s pojavom interneta radikalizirala ter postala hkrati tudi bolj transparentna in omniprezentna. Od enosmernega komuniciranja smo prešli v obdobje dvo in mnogogovora. To je nova realnost vsakega podjetja, delujočega v ekosistemu deležnikov in javnosti. Posamezniki vstopajo na internet, kjer jim to najbolj ustreza in ne glede na napravo (telefon, tablice, računalnik). Na vseh napravah poskrbite za dobro uporabniško izkušnjo.

4. Spletni nastop naj merljivo dosega poslovne učinke

Kaj vam pomagajo dobri prodajni rezultati, če so bili stroški višji od prilivov? Bolj malo. Enako je pri spletnem nastopu. Kaj vam pomaga visoka prodaja, ki jo rezultira spletni nastop, če je ta predrag? Natančno načrtujete investicije v spletni nastop in določite točke preloma. Merite učinkovitost posameznih aktivnosti (splet vam to omogoča skoraj s 100 % natančnostjo) in jih stalno optimizirajte.

5. Spletni nastop naj krepi identiteto podjetja v glavah potrošnikov

Tudi če digitalni uporabniki niso (takoj) vaše stranke, še ni nujno, da investicija ni bila upravičena. Če ste naredili pozitiven vtis in jim omogočili pozitivno izkušnjo, bodo prej al slej postali vaše stranke in, kar je še pomembneje, o vas bodo širili dober glas. Poskrbite za pozitivno (celovito) izkušnjo s spletnih nastopom vašega organizacije ali njenih blagovnih znamk.

6. Spletni nastop naj povečuje doseg podjetja

Nič novega. Nove stranke so pogoj za rast podjetja, ki je v konkurenčnem okolju nujen za njegov dolgoročni obstoj. Digitalno okolje omogoča številne, vendar ne enostavne, načine za doseganje novih skupin posameznikov. Kako boste to dosegali, je potrebno definirati že v strategiji spletnega nastopa!

7. Spletni nastop naj podjetju omogoča aktivno participacijo v javnem dialogu z deležniki

Še nekaj, kar že ptički čivkajo, vendar vseeno še marsikdo tega ne udejanja. Splet je (ne dvosmerno) mnogosmerno okolje, ki omogoča in nas obvezuje h komunikaciji. Zato je potreben stalen angažma predanih oseb. Veliko dela in znanja. Rezultati pridejo prej ali slej zagotovo!

8. (Ključen) del spletnega nastopa je spletno mesto. Naj bo varno in hkrati »state of the art«

Minimalni pogoji bodo vedno nujni za uspeh. Delovanje tehnologije v digitalnem prostoru je danes samoumevno, a ravno zato je toliko večja odgovornost, da deluje. Vse to velja tudi za izgled – oblikovanje – in seveda vse kar sodi h kakovostnemu spletnemu mestu.

9. Spletni nastop naj omogoča sinergije med oddelki in zaposlenimi

Splet je odlična priložnost tudi za spremembe našega delovanja »navznoter«. Digitalna realnost je nova realnost in kot taka spreminja tudi delovanje organizacij. Hočemo ali nočemo! Izkoristite to dejstvo, da se bo delovanje vaše organizacije izboljšalo! Dvignilo produktivnost, kakovost in sodelovanje.

10. Spletni nastop naj naredi organizacijo tudi notranje bolj produktivno

Izkoristite digitalna okolja, platforme in orodja za: vzpostavitev hitrejših procesov, manjšega števila sestankov, boljše delovanje (spletnih) skupin, večjo merljivost rezultatov dela, širše participacije, hitrejše prepoznavanje priložnosti, boljše odnose s strankami, zmanjšanja števila potovanj, e-učenje…

Potrebujete nasvet? Obvladamo najnaprednejše metod za načrtovanje, izvedbo in optimizacijo vašega spletnega nastopa.

Za vsa pojasnila smo dosegljivi na 01 565 52 92 in preko drugih kontaktov.